Galaxy M20, Xiaomi ve Honor’a rakip olmak için Samsung’un çinli üreticilere karşı geliştirdiği telefondur. Sağlam pil ömrü ve mükemmel görünen ekran ile, Galaxy M20 bu tarz bir sürü özelliğiyle dikkat çeken ve dikkate alınması gereken bir cihazdır.
Samsung ABD tarafının Galaxy M20 modeli aslında Xiaomi şirketine gönderdiği bir cevaptır. Orta seviye cihazlarla rekabete hazır olan telefon, aynı zamanda Samsung’un daha genç kitlelere hitap etmek için tasarladığıı yeni M serisi akıllı telefonudur.
Tasarım:
Negatiflerle başlayalım. Samsung Galaxy M20, şirketin yerleşik tasarım dilinden çok uzak görünmüyor. Arka, özellikle, sınır çizgisi alışılmış görünümlü ve Honor’un arka özellikleri gibi eğimli gelmiyor. Arka kısmında bulunan parlak tabaka olan kısım mavi plastik, diğer Samsung telefonlarında gördüğümüz mat alüminyum veya cam yüzey gibi değil. Parmak izi ve lekeleri bir mıknatıs gibi çekiyor, her eliniz değdiğinde üzerinize silmek isteyeceksiniz.
Parmak izi tarayıcısının tam olarak işaret parmağınızı koyduğunuz yere düşmesi gayet başarılı. Parmak izi okuyucusu, parmağa denk gelmesini kolaylaştırmak için hafifçe yükseltilmiş. Galaxy M20, V şeklinde bir çentik içeren tamamen yeni bir ‘ Infinity-V ‘ ekranı kullanıyor.
Ekrana eşlik eden çerçeveler oldukça ince, ancak altta daha küçük çene yapısı olması gerektiğini düşünmekteyiz çünkü bunu bazı rakipleri becerebildi. Sağ tarafta ses açma / kapama düğmesi ve açma ve kilit düğmesi, sol tarafta ise SIM kart tepsisini bulunmaktadır. Telefonun büyük boyutlarına rağmen düğmelere rahatça ulaşılabiliyor.
M20’yi şarj etmek ve veri aktarımı için alt kısımda bir USB-C bağlantı noktasını kullanmaktadır. Redmi Note 6 ve Honor 10 Lite gibi rakip cihazlar eski Micro-USB standardını kullanmaya devam ederken, Samsung’un yeni bağlantı noktasını kullandığını görmek gerçekten harika. Ayrıca fiziksel bir kulaklık girişi de bulunmaktadır. Alt kısımda ise hoparlör ızgarası bulunmaktadır, dik kullanımlarda bazen eliniz bu kısmı kapatabiliyor.
Ekran
Galaxy M20, 19.5: 9 en boy oranına sahip, 6,3 inç büyüklüğünde bir ekran kullanıyor. Telefon boyunun uzun olması diğer telefonlarda olduğu gibi üst tarafa ulaşmayı biraz zorlaştırıyor. Ekran çözünürlüğü ise 1080 x 2340 piksel ve ekran kesinliği gayet güzel. Su damlası çentiği ekranın gövde oranını biraz arttırmaya yardımcı oluyor. TFT panel olmasına rağmen, ekran çok canlı, zengin renkler multimedya deneyimleri için harika görünüyor. Telefon Widevine L1’i desteklemektedir, böylece Prime Video, Netflix ve diğer kaynaklardan yüksek çözünürlüklü içerik akışı elde edebilirsiniz. Genel ekran parlaklığına geçerken, Infinity V paneli dış mekanda bile yeterince parlak görüntü sağlamaktadır
Donanım
Samsung Galaxy M20, Exynos 7904 yonga seti tarafından desteklenmektedir . 14-nanometre işlemcinin yonga seti, 1.8GHz saattir ve diğer çekirdek ise Cortex A53 ve Cortex A73 çekirdekleridir. Bu Cortex A73 çekirdeği, günlük kullanımda ise fark yaratmaktadır. Telefonda ayrıca, çoklu görevlere yardımcı olması için 4GB RAM kullanmaktadır.
Telefonun 64 ve 32 GB varyantını bulunmaktadır. İlk kullanımda 64 GB varyantta kullanılabilir alan 51 GB gelmektedir. Depolama alanı daha da genişletilebilir. Aslında, telefon her iki SIM yuvasını kullanırken dahi depolama genişletme özelliğini kaybetmeden, çift nano SIM kart yuvası ve özel bir microSD kart yuvası bulunmaktadır. Telefon ayrıca çift VoLTE desteğide sunar.
Performans
Samsung, Galaxy M20’de Exynos 7904 çipi gayet iyi iş çıkarmaktadır. Performans, çoğunlukla iyidir. Arayüz genellikle kayda değer derecede akışkandı. Günlük kullanım için, telefonun performansı yeterlidir.
4 GB RAM miktarıyla telefom gayet iyi optimize edilmiş. Telefon agresif hafıza yönetimi sergilememektedir ve uygulamalar arasında kolayca geçiş yapabilmektedir. Denemelerimizde, tarayıcıda dolaşıp Spotify’daki çalma listeleri arasında gezinirken telefon aynı zamanda PUBG’yi bellekte tutabildi.
Yazılım
Samsung Experience 9.5’i Android 8.1.0’ın üstünde çalıştıran yazılım paketi donanım için çok iyi bir şekilde optimize edilmiş. Deneyimin tamamı, pürüzsüz ve gözle görülür bir şekilde iyi, hiçbir zaman gecikme ya da yavaşlama olmadı.
Galaxy M20’ye önceden yüklenmiş uygulamalar oldukça sınırlıdır ve birkaç yardımcı program dışında, Dailyhunt, Office Mobile, OneDrive ve LinkedIn tarafından yayınlanan bir haber uygulaması gibi uygulamalar göze çarpmaktadır. Bunların çoğu kaldırılamaz şekildedir.
Kamera
Galaxy M20, 5MP ultra geniş kamera ile birlikte 13MP primer sensör ve arka kısımda af / 1.9 açıklık kombinasyonuna sahiptir. İkinci kameranın 120 derecelik bir görüş açısı vardır; bu, daha büyük binaları veya büyük bir grup insanı tek bir çerçevede sığdırmak için mükemmeldir.
Galaxy M20’deki yeterli ortam ışığında, telefon iyi fotograflar yakalayabiliyor. Ancak, telefonun beyaz dengesini ayarlama şeklinde bir sorun var. Görüntülerde bazen doğal olmayan renklerle verebiliyor.
Batarya
Samsung, Galaxy M20’nin pilini optimize etmek konusunda çok iyi bir iş çıkarmış. 5.000mAh hücreli batarya sonsuza kadar gidecekmiş hissi yaratmakta ve ortalama olarak, iki günü rahat çıkarmaktadır. Sosyal uygulamalarda sekiz saat boyunca ekran uyanık kalarak iyi bir performansı sergilemiştir. Bir video döngü testinde ise telefonun ekranı kapanmadan 20 saat dayanmıştır.
Normalde 5000mAh bataryalı bir telefonun şarj olma süresi bir ömür boyu sürebilir fakat bu telefonla birlikte gelen USB-C portu sıfırdan tamamen şarj olma süresini sadece 2 saat 15 dakika tamamlamaktadır.
Fiyat
3GB RAM ve 32GB depolama sürümü için temel fiyat 10,990 rupi (~ 150 $) ve 4GB RAM ve 64GB depolama sürümü için ise fiyat 12.990 rupi (~ 180 $) olarak satılan Galaxy M20, 15.000’in altındaki orta sınıf akıllı telefon kullanıcısı için harika bir seçim olacaktır.
Çarpıcı pil ömrü
Ekran harika görünüyor
Rekabetçi performans
Kameranın iyileştirilmesi gerekiyor
Telefonun arkası etkileyici görünmüyor