Kullanıcıların bilgisayarlarında Android emülatörleri çalıştırmak istemesinin pek çok geçerli nedeni var.
Uygulama geliştiricileri, uygulamalarını yayınlamadan önce test amaçlı kullanıyor. Oyuncular oyunlarında bir fare ve klavye kullanmak istemeleri. Her durumda, PC’de Android emülatörü kullanmak mümkündür ve PC için en iyi Android emülatörlerine bir göz atacağız. Lütfen dikkat, yapılacak işlemlerin bazıları kolaydır ve bunlardan bazıları ise teknik bilgi gerektirebilir. Bunları indirmek, açmak ve kullanması kolay olan birkaç emülatör mevcuttur şimdi bunlara bir bakalım.
1- Android Studio Emülatör İNDİR
Android Studio, Android için geliştirme konsoludur. Geliştiricilerin özellikle Android için uygulamalar ve oyunlar yapmalarına yardımcı olacak bir dizi araçla birlikte gelir. Görünüşe göre, uygulamanızı veya oyununuzu test etmek için kullanabileceğiniz yerleşik bir emülatörü de var. Kurulum oldukça karmaşık ve uzun zaman alabilir. Dolayısıyla, tüketici düzeyinde kullanım için önerebileceğimiz bir uygulama değil. Ancak geliştiriciler, uygulamalarını test etmek için bu aracı kullanabilirler.
2-ARChon Emülatör. İNDİR
ARChon geleneksel bir emülatör değil. Bir Google Chrome uzantısı olarak yükleniyor. Ardından Chrome’a, Android uygulamalarını ve oyunlarını (sınırlı destekle de olsa) çalıştırma kolaylığı sağlar. Kullanımı kolay bir emülatör değildir. Chrome’a uygulamayı yüklemeniz gerekecek. APK’ları edinmeli ve içine yüklemelisiniz. APK’yi uyumlu hale getirmek için ise araç kullanmanız gerekebilir. Bu işi yapmak için ise diğer Android öykünücülerinden çok daha fazla adıma ihtiyaç duyar. Ayrıca Chrome çalıştırabilen herhangi bir işletim sistemiyle (Mac OS, Linux, Windows vb.) Çalışmaktadır.
3-Bliss. İNDİR
Sanal makine üzerinden bir Android emülatörü olarak çalışır. Ancak, bilgisayarınızda bir USB bellek çubuğu takılı olması gerekir. Bilgisayarınız Android’i arayüzüyle açılır ve yerel olarak çalışır. Bu, Bliss’i süper benzersiz bir emülatör yapar. Sistem Android Oreo ile çalıştırır ve bu emülatörlere sunulan Android’in yeni sürümleri arasındadır.
4-Bluestacks İNDİR
Bluestacks, tüm Android emülatörlerinin en yaygın olanıdır. Bunun birkaç nedeni var. Yeni başlayanlar için, Windows ve Mac ile uyumludur. Yine de düzenli olarak güncellenen gerçekten iyi çalışan ilk emülatörlerden birisidir. Emülatör mobil oyuncuları hedef alıyor. Bluestacks 4 (2018’de piyasaya sürüldü) alınana hatalarla kendini düzeltmeyi amaçladı. Bununla birlikte, çoklu çalışma yeteneğine sahiptir, böylece bir defada birden fazla oyun oynayabilirsiniz (veya aynı oyunu defalarca oynayabilirsiniz). Bluestacks 4, eski bilgisayarlarda bile hızı artırır. Minimum özellikli bilgisayar ve dizüstü bilgisayarlarda dahi iyi çalışır.
5-Droid4X İNDİR
Kullanılabilir, fakat önerilmesi zor bir uygulama. PC için kullanılan klasik Android emülatörlerinden biridir ve birçok insan için kolayca kullanabileceği basit bir tasarıma sahiptir. Uygulama Kendisini oyunculara karşı pazarlıyor ve daha basit, sıradan oyunları destekliyor.
6- Genymotion İNDİR
Bu Android emülatörü çoğunlukla geliştiricilere hitap etmektedir. Uygulamalarınızı cihaz almadan test etmenizi sağlar. Emülatörünüzü, gereksinimlerinize uyacak şekilde çeşitli Android sürümlerine sahip çeşitli cihazlar için yapılandırabilirsiniz. Örneğin, Android 4.2 ile bir Nexus One veya Android 6.0 ile bir Nexus 6 çalıştırabilirsiniz. İsteğe bağlı sanal cihazlar arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz.
7-KoPlayer. İNDİR
KoPlayer, PC için daha yeni bir Android emülatörüdür (karşılaştırmalara göre). Ana odağı oyun oynamaktır. Oyun denetleyicisini taklit etmek için klavyenizdeki tuşları eşleştirebilirsiniz. Oyuncular ayrıca, oyunu kaydedebilecek ve istedikleri yere yükleyebilecekler. Yükleme işlemi gayet basit ve iyi çalışıyor gibi görünüyor. Diğer Android emülatörleri gibi sanal bir makine üzerinde çalışıyor.
8-Nox İNDİR
Nox, oyunculara hitap eden başka bir Android emülatörüdür. Bu, klavyenizle tuş eşleştirme, gerçek denetleyici desteği ve hatta tuş eşleme hareketi denetimleri yapma yetenekleri mevcuttur. Örneğin, bir ok tuşuna hızlıca kaydırma işlevi atayabilir ve bunu gerçek donanım denetleyicisi desteği olmayan bir oyunda kullanabilirsiniz.
9- Remix OS Player İNDİR
Remix OS Player yeni Android emülatörlerinden birisidir. Android Marshmallow alt yapısı ile çalışıyor ve listedeki diğer emülatörlere göre hala yeni bir sistem. Yükleme işlemi oldukça basittir ve kullanımı da oldukça kolaydır. Daha çok oyunculara hitap eder. Özelleştirilebilir araç çubuğu ile birlikte oyuncu istediği gibi ayar yapabilmektedir. Aynı anda birden fazla oyun çalıştırmak gibi özelliklerede sahiptir.