Bir kullanıcının bilgisayarında Android emülatörlerini çalıştırmak istemesinin birçok geçerli nedeni vardır . Uygulama geliştiricileri, uygulamalarını göndermeden önce test etmeye çalışıyor olabilirler. Oyuncular oyun oynarken, oyunlarında fare ve klavye kullanmak isteyebilirler.
Her durumda, PC’de Android emülasyonu mümkündür ve PC için en iyi Android emülatörlerine bir göz atacağız. Sürecin oldukça teknik hale gelebileceğini ve bunlardan bazılarının biraz öğrenme eğrisi gerektirdiğini lütfen unutmayın.
Android emülatörü için üç ana kullanım.
Emülatörlerin üç ana kullanımı vardır. Birincisi en yaygın olanıdır ve oyun oynamak için kullanılır. Oyuncular, bazı oyunların oynamasını kolaylaştırmak için bilgisayarlarındaki emülatörleri kullanabilirler. Cihazlarının pil ömrüne güvenmek zorunda değiller ve makroların ve diğer hilelerin varlığı bu sürece yardımcı olur. Çoğu durumda, bu küçük hileler yasadışı değildir (çoğu oyunda), bu yüzden kimsenin gerçekten bir sorunu yoktur. Oyun için en iyi Android emülatörleri, Bluestacks , MeMu, KoPlayer ve Nox’tur.
İkinci en yaygın kullanım durumu uygulama geliştirmedir. Android uygulaması ve oyun geliştiricileri, uygulamaları ve oyunları lansmandan önce mümkün olduğunca çok cihazda test etmeyi sever. Genellikle Android Studio emülatörü bu tür işler için iyidir. Bununla birlikte, Xamarin ve Genymotion da bu tür kullanım için mükemmeldir.
Android Studio’nun emülatörü
Fiyat: Ücretsiz
Android Studio, Android için varsayılan geliştirme konsoludur. Geliştiricilerin özellikle Android için uygulamalar ve oyunlar yapmalarına yardımcı olacak bir dizi araçla birlikte gelir. Sonuç olarak, uygulamanızı veya oyununuzu test etmek için kullanabileceğiniz yerleşik bir emülatör de var. Kurulum oldukça karmaşıktır ve uzun sürebilir. Bu nedenle, tüketici düzeyinde kullanım için önerebileceğimiz bir şey değildir. Ancak, geliştiriciler uygulamalarını test etmek için bu aracı taklitçileri olarak kullanabilirler. Ayrıca geliştiricilerin bunu denemek istediği durumlarda Kotlin’i de destekler. Sıradan insanlar için çok fazla acı çekiyor, ancak geliştiriciler için mükemmel.
Archon
Fiyat: Ücretsiz
ARChon geleneksel bir emülatör değildir. Google Chrome uzantısı olarak yüklersiniz. Daha sonra Chrome’a Android uygulamaları ve oyunları (sınırlı destekle de olsa) çalıştırma yeteneği verir. Koşmak kolay bir emülatör değil. Bir şeyi Chrome’a yüklemeniz gerekecek. Oradan, APK’ları almanız ve yüklemeniz gerekir. APK’yı uyumlu hale getirmek için değiştirmek için bir araç kullanmanız gerekebilir. Bu işi yapmak için PC’deki diğer Android emülatörlerinden daha fazla adımı vardır. Artı tarafta, Chrome’un bir örneğini (Mac OS, Linux, Windows, vb.) Çalıştırabilen herhangi bir işletim sistemiyle çalışır. Kullanımıyla ilgili ayrıntılı talimatları bulabileceğiniz resmi GitHub ile bağlantısını aşağıda vermekteyiz.
Bliss İşletim Sistemi
Fiyat: Ücretsiz / İsteğe bağlı bağışlar
Sanal makine aracılığıyla PC için bir Android emülatörü olarak çalışır. Ancak, aynı zamanda bir USB çubuğu ile bilgisayarınızda düz olarak da çalışabilir. USB’den önyükleme seçeneği kesinlikle pratik bir kullanım seçeneğidir ve daha yoğun kullanım durumlarında önerilmez. Bir VM kurulumu olarak, işlem daha kolaydır, ancak daha önce hiç kendi sanal makinenizi kurmadıysanız bu size biraz sıkı gelebilir. USB kurulum yöntemi daha da karmaşıktır, fakat bilgisayarınızın aslında Android’i yerel olarak önyüklemeden çalıştırmasına izin verir. Bu, Bliss’i adımların sonuna kadar yapabilirseniz süper benzersiz bir emülatör yapar. Tabii ki, sadece sisteminiz uyumluysa gerçekten iyi çalışır, bu nedenle mevcut işletim sisteminizin yedeğiyle hazırlanın. Sistem Android Oreo’yu çalıştırıyor ve bu bir emülatörde sunulan Android’in daha yeni sürümleri arasında.XDA-Developers .
BlueStacks
Fiyat: Aylık / $ 2
Bluestacks , tüm Android emülatörlerinin en yaygın olanıdır. Bunun birkaç nedeni var. Yeni başlayanlar için Windows ve Mac ile uyumludur. Ayrıca, düzenli olarak güncellenen ve gerçekten iyi çalışan ilklerden biriydi. Emülatör mobil oyuncuları hedefliyor. Bluestacks 4 (2018’de başlatıldı) bunu karışık sonuçlarla düzeltmeyi amaçladı. Ayrıca, yüklü birçok oyun için tuş eşleme ve ayarlar içerir. Bu işleri kolaylaştırır. Listedeki en ağır emülatörlerden biri. Bununla birlikte, daha iyi veya daha kötü için en fazla özelliğe sahiptir. Bluestacks ayrıca MSI App Player’ı da yaptı Bazılarının Bluestacks’tan daha iyi çalıştığına inandığı bir başka mükemmel emülatör. İkisini de deneyebilirsiniz, ikisi de Bluestacks tarafından geliştirildi.
GameLoop
Fiyat: Ücretsiz
Eskiden Tencent Gaming Buddy olarak bilinen GameLoop, oyuncular için bir Android emülatörüdür. Aslında, Tencent’in Call of Duty: Mobile ve PUBG Mobile da dahil olmak üzere oyunları için resmi emülatör olarak adlandırması yeterince iyi. Tabii ki, Tencent’in dışında diğer oyunları da içeriyor, ancak koleksiyonu olabildiğince büyük değil. Emülatör indirildi ve yüklendi ve test ettiğimiz oyunlar iyi çalıştı. Bu, üretkenlik veya gelişim testi için iyi değildir. Bununla birlikte, bazı oyunlarla birlikte mobil FPS oyunları için aslında oldukça iyi bir oyun emülatörüdür ve daha yeni oyunların iyi bir koleksiyonuna sahiptir. Ayrıca, klavye kontrolleri ve performansı da çok iyidir.
Genymotion
Fiyat: Ücretli ve ücretsiz
Bu Android emülatörü çoğunlukla geliştiriciler içindir. Uygulamalarınızı sahip olmadan çeşitli cihazlarda test etmenizi sağlar. Emülatörü, ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde çeşitli Android sürümlerine sahip çeşitli cihazlar için yapılandırabilirsiniz. Örneğin, Android 4.2 ile bir Nexus One veya Android 6.0 ile bir Nexus 6 çalıştırabilirsiniz. İstediğinizde sanal cihazlar arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz. Tüketici kullanımları için harika değil, ancak Genymotion hizmetlerini kişisel kullanım için ücretsiz sunuyor. En kullanışlı özelliği hem masaüstü bilgisayarınızda hem de bulutta kullanılabilir olmasıdır. Güçlü bilgisayarları olmayanlar, Genymotion’un sunucularını onlar için tüm işleri yapabilir.
LDPlayer
Fiyat: Ücretsiz
LDPlayer, oyuncular için başka bir Android emülatörüdür. İyi klavye haritalama kontrolleri ve en yeni oyunlar için destek dahil olmak üzere her zamanki oyuncu odaklı özelliklere sahiptir. Bu, neredeyse aylık olarak aktif güncellemeler alan listedeki birkaç emülatörden biridir. Son güncelleme Call of Duty: Mobile’ın çökmesine neden olan bir hatayı düzeltti. Ayrıca Clash of Clans, Brawl Stars, Black Desert Mobile, PUBG Mobile ve diğerleri de dahil olmak üzere bir dizi diğer oyunu da destekliyor. Android’in eski bir sürümünde çalışıyor, bu yüzden sonunda bu bölümde bir güncelleme aldığını görmek istiyoruz.
memu
Fiyat: Ücretsiz
Memu, oyuncularla oldukça iyi görünen, gelecekteki Android emülatörlerinden biridir. En büyük özelliklerinden biri hem AMD hem de Intel yonga setlerini desteklemesidir. Çoğu AMD işlemciler üzerinde çalışır, ancak geliştiricilerin özellikle AMD platformuna dikkat etmelerini görmek güzel. Ayrıca, Android Jelly Bean, Kit Kat ve Lollipop’u destekler. Birden fazla oyun veya test özelliği için aynı anda birden fazla örneği çalıştırabilirsiniz. Kendisini Bluestacks ve benzeri emülatörler gibi oyunculara hedefler. Bununla birlikte, bir verimlilik aracı olarak da oldukça kullanılabilir. En son güncellemesi Kasım 2019’un ortalarındaydı ve güncellenen, her zamanki performans iyileştirmeleri ve hata düzeltmeleri ile birlikte akıllı tuş eşlemesi özelliğide eklendi.
Nox
Fiyat: Ücretsiz
Nox, oyuncular için PC için başka bir Android emülatörüdür. Bu, klavyenizle tuş eşleme, gerçek denetleyici desteği ve hatta hareket kontrollerini anahtar eşleme yeteneği gibi olağan şeyleri içerir. Örneğin, bir ok tuşuna sağa kaydırma işlevini atayabilir ve bunu gerçek donanım denetleyicisi desteği olmayan bir oyunda kullanabilirsiniz. Çok eğlenceli ve çoğu zaman iyi çalışıyor gibi görünüyor. Aynı zamanda tamamen ücretsiz ve aktif bir gelişme. Aşağıdaki demo video oldukça eskidir ve kesinlikle dizüstü bilgisayarımda olduğundan daha iyi koştu.
Phoenix OS
Fiyat: Ücretsiz
Phoenix OS, PC için daha yeni Android emülatörlerinden biridir. Bugünlerde olduğu gibi, bir oyun deneyimine sahiptir. Bununla birlikte, masaüstü benzeri bir deneyime de sahiptir, bu nedenle aslında verimlilik için de iyi çalışır. Google Play Hizmetleri vardır, ancak bu hizmetleri güncellemek bazen biraz acı verici olabilir. Bu, Google Play Store’daki her uygulamayı ve oyunu alacağınız anlamına gelir. Phoenix OS, Android emülatörü için nispeten modern olan Android 7.1’i de çalıştırıyor. Emülatörü resmi web sitesinden indirebilirsiniz ve forumları XDA-Developers’da bulunmaktadır.
PrimeOS
Fiyat: Ücretsiz
PrimeOS, Android emülatörler arasında ayrıca göze çarpıyor. Aslında bir emülatör değil. Bunu bilgisayarınıza bir bölümüne yüklersiniz ve yerel olarak bilgisayarınızda Android çalışmaya başlar. Bu, oyuncu odaklı bir Android deneyimide sağlar, ancak gerçekten isterseniz bunu verimlilik için android uygulamalarını çalıştırmak için kullanabilirsiniz. PrimeOS, bir oyun merkezi, fare ve klavye desteği ve çoğu Android uygulamasına ve oyununa erişim içerir. İstediğiniz gibi çoklu görev yapabilir, video içeriği izleyebilir veya oyun oynayabilirsiniz.
Remix OS
Fiyat: Ücretsiz
Remide OS Player by Jide, PC için daha yeni Android emülatörlerinden biridir. Android Marshmallow çalıştırıyor ve listedeki diğerlerine kıyasla nispeten yeni. Kurulum işlemi oldukça basittir ve kullanımı da oldukça kolaydır. Çoğunlukla oyunculara hitap eder. Özelleştirilebilir bir araç çubuğu ile birlikte oyuncuya özgü birkaç özelliği vardır. Aynı anda birden fazla oyun çalıştırmak gibi özelliklere sahiptir. Bununla birlikte, oldukça temiz bir emülatör olduğu için bir verimlilik aracı olarak hala mükemmel bir şekilde kullanılabilir. Site çalışmıyor gibi görünüyor ve Remix OS Player’ın artık aktif geliştirme aşamasında olmadığından eminiz.
Xamarin
Fiyat: Ücretsiz / Kurumsal seçenekler
Xamarin, Android Studio’ya benzer bir IDE’dir. Fark, daha da büyük bir geliştirme ortamı için, Microsoft Visual Studio gibi şeylere bağlanabilmesidir. Ayrıca, Android Studio gibi, uygulama veya oyun testi için yerleşik bir emülatör ile birlikte gelir. Kolayca anlaşılamaması durumunda, bunu yalnızca geliştiricilere öneriyoruz. Kurulum, düzenli kullanım için çok sıkıcıdır. Xamarin’in emülatörü Genymotion gibi güçlü değildir, ancak bunu kullanmayı düşünüyorsanız ve işiniz de sizin ihtiyaçlarınıza göre yapılandırılabilir. Kişisel kullanım için ücretsizdir. Şirketler ve daha büyük ekipler için bir ödeme planı üzerinde pazarlık yapmak zorundadırlar.
YouWave
Fiyat: Ücretsiz / 29,99 $
YouWave PC için eski Android emülatörlerinden biridir. Uzun zamandır kullanılmaktadır. Ancak son güncellemesi 2016’daydı. Bu da onu oldukça güncel yapar. Ücretsiz sürümü Ice Cream Sandwich kullanır. 29,99 $ dolar ödediğinizde Lollipop sürümü alacaktır. İkisiyle de önemli bir sorun yaşamadık. Yükleme işlemi yeterince kolaydır. Herhangi bir oyun için özelliklere sahip değil ama yine de oyun oynayabilirsiniz. Lollipop sürümü ne yazık ki güncel değil.
Kendin oluştur
Fiyat: Ücretsiz (genellikle)
Görünüşe göre, kendi emülatörünüzü inşa edebilirsiniz. Özetle şöyle çalışır. VirtualBox indirmek gerekir. Daha sonra Android-x86.org bir disk görüntüsü indirmek gerekir. Kurulum için internetten bir çok klavuz bulabilirsiniz, Android Studio veya Xamarin gibi birçok emülatörü kurmak zor değildir.