Kendi küçük fakat içindeki işlemci büyük abisi olan 1.450 $ değerindeki iPhone 11 Pro Max’de kullanılanla aynı. iPhone SE ise 400$ değerinde olduğunu unutmayalım.
Bu işlem gücü, iPhone SE’de mevcut, fakat kaportayı kaldırdığımızda Face ID ve ultra geniş açılı kamera gibi bazı iPhone 11 özelliklerinden yoksun olduğunu görüyoruz, ama yine de A13’e ihtiyaç duyan uygulamalarla yeni yeteneklerden den geri kalmıyor. Bunlar arasında fotoğraf konularının arkasındaki arka planları bulanıklaştırmak için en son portre modu efektleri, Apple’ın sunduğu altı stüdyo aydınlatma efekti, parlak ve karanlık öğeler içeren sahneleri işlemek için en yeni HDR teknolojisi ve saniyede 60 kare hızında 4K video da yer alıyor.
A13 çipin beygir gücü
Apple’ın tam adı A13 Bionic olan A13 çipi, devasa bir mühendislik çabasının ürünüdür. 8,5 milyar transistör, basit matematikten sesli komutları işleyen yapay zeka algoritmalarına kadar her şeyi yapan bir canavardır. İki ana işlemci çekirdeği, oyun oynamak veya yoğun Facebook yayınlarında gezinmek gibi performans açısından kritik görevleri yerine getirir. Müzik çalmak ve çoğunlukla cebinizde boştayken telefonu çalışır durumda tutmak gibi arka plan görevleri için dört küçük, güç tasarruflu çekirdekle eşleştirilirler.
İşlemci ayrıca grafik ve AI işleme için büyük modüllere sahiptir. Diğer özel modüller fotoğraf işleme, video kod çözme, HDR video, kriptografi ve deneklerin fotoğraf makinesine olan uzaklığını değerlendirir. Apple, pil ömrünü uzatmak için gerekli olmayan tüm modülleri veya parçalarını kapatabilmektedir.
Silikon mühendisliği başkan yardımcısı Sri Santhanam , 2019’daki Apple’ın iPhone 11 lansman etkinliğinde , ” Çip üzerindeki en küçük mantığı açıyoruz ve gücü önemli ölçüde azaltıyoruz ” demişti .